Rij blij

Trainingen


De lesauto


Ook Rijschool IJsselstein denkt aan het milieu. Vanaf heden worden de trainingen gedaan in een Kia Niro. Het is een hybride voertuig dus zeer milieuvriendelijk. De auto is uitgerust met de meest actuele veiligheidsvoorzieningen, rijdt heerlijk en ziet er nog mooi uit ook.

Een feest om in te rijden!Voortgezette rij opleidingen


A : Gebruik maken van de taal van de weg

Door gebruik te maken van de inrichting van de weg kun je bepaalde gevaarzettingen eerder onderkennen. Daardoor kun je bijvoorbeeld jouw snelheid eerder aanpassen waardoor de veiligheid wordt verhoogd.

B : Verbetering van de kijk- en waarnemingstechniek

Hierbij komt onder andere het verschil tussen kijken en waarnemen aan de orde. Door op een meer selectieve wijze naar bepaalde zaken te kijken kun je eerder de juiste prioriteiten stellen. Ook het moment van kijken en de herhaling daarvan komen uitgebreid aan bod.

C : Rijden bij duisternis

Het aanpassen van de snelheid en het gebruik maken van de mogelijkheden van het rijden bij duisternis worden hier belicht. Deze module is prima te combineren met module A ( gebruik maken van de taal van de weg ).

D : Bochtentechniek

Het benaderen, het berijden en verlaten van bochten komt hier aan de orde. Ook de voertuigbediening is hierbij van belang.

E : Snelheid en stopafstand

Op welke wijze jouw snelheid de stopafstand van de auto beïnvloedt is een stukje natuurkunde. Formules zijn vaak lastig maar na een aantal praktijkvoorbeelden ga je zeer waarschijnlijk anders over snelheid denken.

Deze rij opleidingen worden gegeven voor de categorie A ( motorfiets ) en B ( personenauto ). Voor beiden geldt dat je in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs voor de betreffende categorie. Voor de opleidingen voor de categorie A dien je in het bezit te zijn van een eigen motorfiets.

Rijangsttrainingen


Deze trainingen zijn bedoeld voor mensen die al een rijbewijs hebben maar die bepaalde vaardigheden niet meer bezitten of moeite hebben met specifieke handelingen. Denk hierbij aan:
- Het rijden in donker;
- Het rijden op een auto(snel)weg;
- Het rijden in een grote stad;
- Het rijden langs het water;
- Et cetera.

Deze trainingen zijn uitermate geschikt voor bestuurders met een traumatische ervaring, zoals bijvoorbeeld na een aanrijding.